top of page

Teendők otthoni újszülött fotózás előtt

Sokakban él az a tévképzet, hogy ha fotós jön házhoz újszülött babát fotózni, az hatalmas felfordulással jár, és rengeteg időt vesz igénybe. Ezeket szeretném cáfolni, és kiegészíteni néhány hasznos tudnivalóval.


  1. Ha nem beállított műtermi fotók készülnek, hanem otthoni "lifestyle" jellegű képek, akkor a fotózás - nálam - nem szokott tovább tartani 1-másfél óránál. Ennek az az egyszerű oka, hogy nem baj ha nem alszik a baba, nem kell minden hajszálnak tökéletesen állnia, tudunk haladni olyankor is, amikor ébren van és nem sír.

  2. Nem kell a szülés utáni napokban nagy rendrakással és takarítással vesződni, nekem egy nagyobb ablakra, minél több fényre, és egy kanapéra lesz szükségem.

  3. Jó, ha meleg a szoba ahol vagyunk, 24-26 fok az ideális az átöltözések miatt, és mert gyakran készülnek képek a meztelen talpacskákról is.

  4. Etesd meg a babát a fotózás előtt, tele pocakkal nyugodtabb lesz nagy valószínűséggel. Akkor sincs semmi gond, ha a fotózást meg kell szakítani etetés miatt.

  5. Ha szeretnéd, viszek szép, natúr színű kötött ruhákat, de lehet saját ruhájában is a baba. Ez utóbbi esetben viszont szerencsésebb, ha már fotózás előtt ráadod a kiválasztott ruhát, mert az öltözést sok baba nem szereti, így még lesz időd megnyugtatni.

  6. Ha vannak nagytesók, akkor az ő ruhájuk és a tietek is harmonizáljon a szép végeredmény érdekében. Erről egy külön posztban olvashattok.

  7. Egyetek, igyatok a fotózás előtt. Nagy segítség, ha nagyszülő is jelen tud lenni, és a testvér(ek) ellátásában leveszi a terhet a válladról.

  8. Lehet hogy evidensnek hangzik, de egy hajmosás és egy kis smink is jól jön.

  9. Inspirálódj, nézz körül Pinteresten, és ments le olyan képeket, amelyek tetszenek. Ezeket nyugodtan mutasd meg a fotósodnak, nem fog megsértődni. :)

  10. És végül a legfontosabb: ne aggódj, ne izgulj, minden rendben lesz! Minden összejöhet: lehet hogy előtte semmit nem tudtatok aludni, lehet hogy a baba extra nyűgös aznap, lehet hogy mégsem volt időd hajat mosni, és a férjed a háta közepére kívánja a fotózást. :) Hidd el, egy tapasztalt fotós mindezzel találkozott már, és megvannak az eszközei ezeknek a helyzeteknek a kezelésére. Az újszülött korszak csodálatos, de csak néhány hétig tart, utólag a képeket a kezedben tartva biztosan nem fogod megbánni, hogy belevágtatok a fotózásba!

apuka kezében tartja a babát38 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page