top of page

Mit viseljünk családi fotózás során?



Ha megszületett a döntés, hogy szeretnétek eljönni családi fotózásra, akkor előbb-utóbb felmerül az egyik legnehezebb kérdés: mit vegyünk fel? :)

A kérdésre nincs rövid és egyszerű válasz, mert úgy kezdődik, hogy "attól függ...". De aggodalomra semmi ok, segítek nektek a döntésben, és nem kell túl nagy dolgokra, kiadásokra gondolni.

Én személy szerint a kevesebb több elvét vallom. Az egyszerű és letisztult öltözetet szeretem fotózások során, mert így a hangsúly rajtatok van, nem pedig egy-egy feltűnő színű vagy mintájú ruhadarabon.


Az, hogy mit javaslok nektek, függ a helyszíntől és az évszaktól is. Más működik stúdióban, más szabadtéren, ezeken belül is más lesz egy letisztult fehér stúdió, mint egy meleg, téglafalú műterem, és persze ugyanez igaz a kültéri családi fotózásokra is.

Mindegyik esetet most itt nem fejtem ki bővebben, inkább csak néhány alapelvet szeretnék megosztani.


Többtagú család esetében nagyon jól mutat, ha maximum 2-3 féle szín jelenik meg, alul-felül váltakozva (például bézs nadrág-krémszínű felső, egy másik családtagon fordítva, alul a krémszín, felül a bézs). A természetes színekkel nem lehet melléfogni: a már említett bézs és krémszín mellett jó választás a fenyőzöld, bordó (főleg ősszel és karácsonyi fotózáson), mustársárga, a mentazöld, a barna minden árnyalata, a terrakotta, de jó lehet a farmerkék, nyáron a pasztellszínek is.


Különlegesebb összhatást kelt a ruhadarabok rétegzése, különböző textúrák használata, például kötött darabok, selyemsálak.

Sokat tudnak dobni az összhatáson a megfelelő kiegészítők is: ékszerek, kalapok, övek, kislányoknak masni. Ne feledkezzünk meg a megfelelő cipőről, és a hozzá illő színű zoknikról sem. :)


Lehetőleg kerüljük a neon színeket, a nagy mintákat, márkafeliratokat, és a teljes feketét, mert ez utóbbi több ember esetén egy összeolvadt masszának fog látszani a képeken.

Tudom, hogy sokan jártatok már színtanácsadáson, és többen tartoztok a hideg tél színtípusba, akiknek javasolt a királykék, magenta, és több élénk hideg szín is. Ezek bizonyos esetekben, egyes stúdióban működhetnek, de a természetben már kevésbé, mert nagyon "kiugranak" a képből, és nem lesz harmóniában a környezettel. Ráadásul az archoz közel hordott színek visszaverődnek az arcbőrünkre, így például egy magenta színű felsőtől erősen vöröses-rózsaszínes tónusú lesz. Egy semleges, világos árnyalat sokkal előnyösebb a fotózás során.


A javaslatomat sohasem erőltetném senkire, de ha kéritek a tanácsomat, akkor Pinterest board-dal segítek nektek, hogy könnyebb legyen elképzelni az itt leírtakat.


családfotózás

kismamafotózás

családi fotózás

családi fotózás

családi fotózás

családi fotózás

családi fotózás





34 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page