top of page

Újszülött fotózás - otthon vagy stúdióban?

Frissítve: ápr. 30.

Szülővé válni az élet egyik legnagyobb ajándéka, megörökíteni az első napok, hetek csodás időszakát pedig - ha van rá lehetőségetek - fantasztikus dolog. Pár hét alatt válnak újszülöttből babává, majd hamarosan kisgyermekké, és mire észbe kapunk, már kamaszok. :)


A kisbabákat lehet otthon és stúdióban is fotózni, többféle stílusban. Én a pózok és retusálás tekintetében is a természetesebb vonalat képviselem, legtöbbször a szülők vagy testvérek karjában fotózom a babákat, és csak néhány bebugyolált kép készül rendszerint, ha szeretnék a szülők.


Ha van rá mód, akkor az otthoni újszülött fotózást preferálom, amelynek több előnye is van: nem kell utazni, idegen helyen, időre érkezve és időkeretbe szorítva fotózni, nem gond a többszöri etetés, öltöztetés, a nagytestvér számára az evés-ivás, a saját otthonotok kényelmében minden adott amire szükségetek van, és nem utolsósorban nem kell stúdiót fizetni.

Nem kell aggódnotok a rend és a lakás miatt sem, ilyenkor a leggyakrabban közeli képek készülnek, nem sok minden fog látszódni a háttérből. Amire szükségem lesz, az egy ablak, minél több természetes fény, és egy kanapé vagy ágy.


Vannak esetek azonban, amikor előnyösebb stúdiót választani. Szuper napfényes, tágas, nappalinak berendezett stúdiók érhetőek el arra az esetre, ha nagyon sötét és kicsi helyiségek állnak csak rendelkezésre, vagy bármilyen más okból nem komfortos számotokra az otthoni fotózás.


Bárhogyan is döntenétek, biztosan jó élmény lesz a fotózás mindenki számára, a végeredmény pedig egy életre szól.


újszülött fotózás anyával

újszülött baba apával


12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page