top of page

Hogyan vegyük rá a párunkat a fotózásra?

Bár a blog címéből nem feltétlenül derül ki egyértelműen, azért szögezzük le: a férfiakról van szó elsősorban. :)


Többéves fotós tapasztalattal ki merem jelenteni, hogy a fotózást 80%-ban a nők szeretnék és ők is szervezik le, akár családfotózásról, akár esküvőről van szó.

A párjuk ideális, ám ritkább esetben szívesen jön el a fotózásra, az esetek nagyobb részében - bár nem rajong az ötletért - megteszi ezt a gesztust a szerettei kedvéért, és vannak olyanok is, akik kifejezetten a hátuk közepére kívánják az egészet. :)

Ez a poszt ez utóbbiakról szól.


A fotózkodni nem szerető férfiaknak is fontos a párjuk, családjuk, így elsőkörben talán erről az oldalról érdemes megközelíteni a kérdést. Beszélgessünk velük arról, hogy ez számunkra miért fontos, hogy egy esküvő egyszeri és megismételhetetlen, vagy hogy a gyerekek milyen gyorsan változnak és felnőnek, és bizony mi, szülők sem leszünk fiatalabbak. Mondjuk el őszintén, hogy szeretnénk megőrizni egy adott korszakot képek formájában, szeretnénk hogy a gyermekeink és unokáink a fotóalbumot lapozgatva megőrizhessék gyermekkori emlékeiket.


A fotózás mellett szóló érv az is, hogy ez ritka alkalom, évente egyszer, vagy akár több évente kell csak "kibírni".


Könnyen meggyőzhetőek egy férfi azzal is, ha megegyezünk vele: csak a fotózás első 20 percében kell részt vennie, hogy elkészülhessenek a családi képek, utána elég, ha a háttérben nevetteti a gyerekeket.


Válasszatok olyan fotóst, aki a személyiségetekhez leginkább passzol. Egy családfotózás a szabadban gyakran hasonlít egy kiránduláshoz, nem kell mereven a kamerába nézve pózolni, hanem játszhattok, kavicsot dobálhattok a Dunába, sétáltok, ölbe kapjátok vagy a magasba emelitek a gyerekeket. Ezekre a legtöbb férj rávehető, és hamar megfeledkezik arról, hogy közben a háttérben kattog a kamera.


Szerencsére a kezdetben elutasító férfiak is szívesen jönnek a következő fotózásra, hiszen megtapasztalják, hogy nem is olyan borzasztó dolog ez, sőt, akadt olyan is, aki utóbb maga keresett meg, hogy meglepje a feleségét. :)


apuka magasba dobja gyermekét


12 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page